Afbeelding

Expositie van Jim van Iterson

vrijdag 17 januari 2020 16:00

EERBEEK - Vrijdag 17 Januari om 16.00 uur wordt in de Wereldwinkel Galerie in Eerbeek de nieuwe expositie van Jim van Iterson geopend. Deze veelzijdige kunstenaar gebruikt Fotografie en Beelden om overdraagbaar te maken wat hij vindt. Hij creëert naar de uitspraak van Pablo Picasso: 'het geheim van de kunst is dat men niet zoekt maar vindt'. Zijn nieuwe expositie heeft als titel 'De Wereld Om Ons Heen'. Een heel toepasselijk thema bij de Wereldwinkel. Jim van Iterson en Wereldwinkel Eerbeek nodigen graag iedereen uit aanwezig te zijn bij de opening en/of de expositie op winkeldagen te bezoeken.

Voor Jim van Iterson is fotograferen kijken, kijken en nog eens kijken en dan wat je ziet vastleggen met technische middelen. In zijn werk zijn natuur-, architectuur- en straatfotografie favoriete onderwerpen. Hij is een autonoom fotograaf en houdt het hele proces, van opname tot en met afdruk, in eigen hand. De zintuiglijke waarneming van zijn kunst vertaalt zich in beleving van schoonheid. Een vastgelegd moment, uniek omdat het moment daarna, alleen al door de tijd, altijd weer anders is.   Beeldhouwen is voor Jim verwant aan fotografie. Het berust ook volledig op kijken. Kijken wat de steen jou aangeeft wat je ermee moet doen en vervolgens dat wat je ziet en voelt omzetten in een afbeelding die de steen met jou communiceert. Hij werkt vooral met albast en serpentijn, maar ook met hardere steen zoals marmer.

De Wereldwinkel Galerie is gevestigd aan de Stuijvenburchstraat 99 te Eerbeek. De expositie is vrij toegankelijk van 17 januari tot en met 21 maart 2020..