Logo brummensnieuws.nl
  • Alles
  • (1)
    Evenement

Een klinkende start voor Actie Kerkbalans

zondag 19 januari 11:00 uur

EERBEEK - De Protestantse Gemeente Eerbeek luidt op zondag 19 januari om 11.00 uur de klokken van de Kruiskerk in Eerbeek. Zo luiden zij  letterlijk Actie Kerkbalans in, een actie om een financiële bijdrage voor de kerk op te halen. Dankzij Actie Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Actie Kerkbalans

Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland, de Evangelische Broedergemeente en de Oud-Katholieke Kerk. Met meer dan 2000 deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun leden om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. De actieperiode loopt van 18 januari tot en met 1 februari 2020.

In Eerbeek wordt Actie Kerkbalans gehouden door de Protestantse Gemeente Eerbeek. Op zondag 19 januari is er een officieel startmoment en wordt om 11.00 uur de klok geluid. Ruim 70 gemeenteleden, de zogenaamde 'lopers', brengen bij ruim 800 gemeenteleden een persoonlijke envelop met een brief en antwoordformulier. Een paar dagen later halen ze de antwoordenvelop weer op. Op vrijdagavond 31 januari worden de enveloppen ingeleverd in de Kruiskerk waarna het tellen van de opbrengst kan starten. Een groep van bijna 200 gemeenteleden wordt 'digitaal' benaderd en vullen hun bijdrage zelf online in.

Lees meer over de actie op www.kerkbalans.nl of kijk voor meer informatie op www.pkneerbeek.eu of de Facebookpagina 'Activiteiten Kruiskerk Eerbeek'.


deel deze activiteit

 


Week 8

TRANSPIRATIEDe oplossing voor week 36: