Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

Grote en uitgebreide Winterfair in Eerbeek

zaterdag 14 december 11:00 t/m 16:00 uur

EERBEEK - Op zaterdag 14 december worden diverse pleinen en straten in Eerbeek omgetoverd tot een gezellige en sfeervolle omgeving voor de Winterfair. Met vele gezellige kramen, allerlei activiteiten voor de kinderen, verschillende foodtrucks en entertainment voor alle leeftijden, bezorgen de ondernemers uit Eerbeek iedereen een heerlijke dag.

 Zo kunt u op deze dag nog even lekker shoppen voor de mooiste en leukste kerstcadeaus want er is keus genoeg op het Oranje Nassauplein, Stuijvenburgplein, de Bernstein en het Stationsplein. Heerlijk wandelen langs de vele kramen en genieten van mooie muziek, het is allemaal mogelijk tijdens deze Winterfair in Eerbeek. Een positieve en goede samenwerking tussen de Eerbeekse ondernemers bezorgen u veel plezier op deze zaterdag.

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM)

Voor de bezoekers van de Winterfair is er, dit jaar voor het eerste, een mooie samenwerking aangegaan met de VSM. Wat is er nou leuker om voor slechts €5 een rit te makten met een prachtige stoomtrein naar Beekbergen waar dezelfde dag de Veluwsche Kerstmarkt wordt gehouden. Een stoomtrein die pendelt tussen twee Kerstmarkten is uniek in Europa!

Pendeldienst

Om echt overal te kunnen komen, zonder zelf al te veel te moeten lopen, is er een echte pendeldienst van het stationsplein tot het Oranje Nassauplein. Stap gratis in de brandweerwagen of de huifkar. Met beiden is dat al een belevenis op zich.

Diverse activiteiten

Om de feestvreugde te verhogen is er live muziek aanwezig. U kunt onder andere genieten van Rock, Soul en R&B van de band Out Of The Blue, een jonge band uit Zutphen. Daarnaast is ook het popkoor Young Voices aanwezig. Zij zingen bekende popsongs en songs met een kersttintje. Zo is er voor de kinderen een speciale Meet&Greet met Anna en Elsa. Zij kunnen met de dames op de foto en misschien is het dan wel leuk om zelf verkleed te zijn als deze karakters. Een roofvogelshow door Reinier de valkenier en mag u van hem gratis met zijn Oehoe op de foto. Dat mag uiteraard zeker met de Kerstman die op de Winterfair aanwezig is. Ook dit jaar is er een grote loterij vol prachtige prijzen. U kunt een kaartje hiervoor kopen voor slechts €1 of 6 stuks voor €5. De lokale ondernemers en kraamhouders dragen daar hun steentje aan bij. Er zijn diverse kinderattracties zoals touwtjestrekken, eendjes vangen, kindertrein, kinder quad baan en een bungee- of hobbelmolen. Voor de inwendige mens zijn er verschillende foodtrucks aanwezig.

Brandweerwagen bekijken?

Altijd al eens een brandweerwagen van dichtbij willen bekijken? Dan is dit een uitgelezen kans! Brandweer Eerbeek neemt namelijk een mooie brandweerwagen mee naar de markt En die mag je van binnen en buiten helemaal bekijken. Als je vragen hebt over de wagen of het werk dat de brandweer doet, mag je die allemaal stellen aan de brandweermensen.

Wanneer is de Winterfair?

Op zaterdag 14 december begint de Winterfair om 11.00 uur tot 16.00 uur in het centrum van Eerbeek.


deel deze activiteit

 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: