Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

WereldLichtjesDag

zondag 8 december 19:00 uur

REGIO - Op ruim 80 locaties in Nederland is er op zondag 8 december een herdenking in het kader van WereldLichtjesDag. Zo ook in Apeldoorn waar het initiatief tot WereldLichtjesdag in Nederland is ontstaan. De locaties zijn te vinden op Wereldlichtjesdag.nl. In Apeldoorn vindt de herdenking plaats in Park Berg en Bos.

Op de tweede zondag in december om 19.00 uur steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al is geleden. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

In Apeldoorn start zondag 8 december om 18.45 uur de herdenking in park Berg & Bos aan de J.C. Wilslaan 21. Vanaf 18.15 uur kan bij de ingang van het park een wens, woord of naam worden opgeschreven en verder in het park in de speciale WereldLichtjesDag-boom worden opgehangen. De route er naartoe zal dmv honderden kaarsjes worden verlicht. Herdenken gebeurt door om 19.00 uur kaarsjes aan te steken en te luisteren naar muziek en sprekers met hun eigen verhaal hoe het van verlies van hun kind als een rode draad in hun leven is verweven. De herdenking wordt dit jaar geleid door Femke van Midden, auteur en ontwerper van Praatplaten.


deel deze activiteit

 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: