Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

Veelbelovend optreden!

zondag 8 december 14:30 uur

REGIO - De koren Timeless uit Vaassen, Rubato uit Apeldoorn en Con Spirito uit Loenen/Eerbeek kijken met voldoening terug op hun gezamenlijk optreden dit voorjaar van de Passion in Eerbeek. Dit smaakt naar meer moeten de drie koren gedacht hebben, want er is besloten in december weer gezamenlijk op te treden, deze keer in Vaassen. De datum is vastgesteld op zondag 8 december. Aangezien dit nogal vroeg in december valt, is het thema 'Vrede' en wordt gaandeweg de uitvoering toegewerkt naar 'Kerst'.

Corné de Haan, die dirigent van alle drie de koren is, neemt deze middag uiteraard de algehele leiding weer voor zijn rekening. De versie die deze koren gaan uitvoeren noemen ze 'Vocaal op weg naar Kerst', met als werktitel  'Instrument van vrede'.  Ook deze keer is er, net als bij de Passion, een verhaal en de verteller neemt u bij de hand en leidt u uiteindelijk naar Kerstmis en stelt u gaandeweg de vraag hoe ook wij een instrument van de vrede kunnen zijn.

De koren worden op piano begeleid door Irene de Haan en op cello door Anna Lesterhuis en zij zullen  ook enkele instrumentale stukken ten gehore brengen. Dan is er nog de dankbare rol van verteller. Dat wordt gedaan door Hans van Driel.

De uitvoering vindt plaatsop zondag 8 december,  in de H. Martinus Kerk in Vaassen. Aanvang: 14.30 uur. Er wordt geen entreegeld gevraagd. Na afloop krijgt u de gelegenheid een vrijwillige bijdrage te geven. Bezoekers worden vanaf 13.30  uur welkom geheten met een kopje koffie of thee. Wilt u een klankvolle start van de adventstijd, bezoek dan deze uitvoering!


deel deze activiteit

 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: