Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

'Energietafel Warmte' op 2 december bij De Korenmolen

maandag 2 december 19:00 uur

BRUMMEN/ EERBEEK - Op maandagavond 2 december organiseren de lokale energiecoöperatie BrummenEnergie en de gemeente Brummen een Energietafel over de warmtetransitie. Onze woningen moeten op termijn van het aardgas af. Hoe pakken we dat aan en wie is daarbij aan zet? Vanaf 19.00 uur staat de koffie en thee klaar bij De Korenmolen aan de Kanaalweg 3 in Eerbeek en om 19.15 uur start het programma.

In 2050 moet de energievoorziening duurzaam zijn. Dat betekent dat het gebruik van aardgas in onze woningen dan is bee¨indigd. De huidige verwarmingsketel wordt niet meer gebruikt en we koken niet meer op aardgas. De vraag is hoe we dit willen aanpakken in onze gemeente. Kijken we alleen naar het loskoppelen van gas of kijken we breder naar wat er speelt en leeft in de wijk? Zien we kansen voor zo'n integrale aanpak en in welke wijken? Hoe doen we dat en wanneer? Welke stappen moeten we zetten en wie wil en kan daarin een rol spelen?

Het belang van bewoners

Hoogleraar duurzaam bouwen Anke van Hal, dorpsgenoot en lid van BrummenEnergie, laat ons zien hoe je tot een aanpak kan komen die past bij de belangen van zowel de bewoners, de overheid als de uitvoerders. Samen met woonorganisaties, welzijnsorganisaties, wijkagenten, gezondheidsorganisaties en de wijk- en dorpsraden onderzoeken we de mogelijkheden voor een Brummense aanpak van de warmtetransitie.

Aanmelden

Bewoners en andere geïnteresseerden in de gemeente Brummen zijn van harte welkom aan de Energietafel Warmte op 2 december! Deelname aan de Energietafel Brummen is gratis, vooraf aanmelden via www.brummenenergie.nl/energietafel is wel verplicht.


deel deze activiteit

 


Week 21

SCHIEREILANDDe oplossing voor week 9: