Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

Herenboeren op naar de volgende mijlpaal!

zaterdag 16 november 10:00 t/m 13:00 uur

LOENEN - Het is juni 2018. Een aantal geïnteresseerden gaan op pad naar de Groote Modderkolk om te luisteren naar een verhaal van Herenboeren Nederland. Ze zijn benieuwd wat ze hun te vertellen hebben. Een grote groep is aanwezig en luistert naar het verhaal. Er staan 6 personen op die zich als kartrekker gaan inzetten voor het opzetten van de herenboerderij.

Het is december 2018.  Na een flink aantal informatieavonden wordt er een tekensessie gehouden. Een grote opkomst waar alles nogmaals wordt toegelicht en herenboeren nogmaals uitleg geven. Ruim 30 huishoudens schrijven zich in als toekomstig herenboer.

Het is april 2019.  Ja, het is zover. Er zijn 100 huishoudens en er word gestart met de boerderij. Wat een mijlpaal. Er komt een drukke tijd; zowel voor de kartrekkers, toekomstig bestuur als de boerin.

Het is mei 2019.  De officiële opening. Mooi weer, grote opkomst en goede sfeer. De herenboerderij Groote Modderkolk is gestart.

Zomer 2019. De herenboeren genieten van de vele groenten die van de boerderij komen. Ook worden de eerste vleespakketten beschikbaar gesteld. Wat smaken die groenten van eigen land toch lekker.

Het is november 2019. Inmiddels zijn er boven de 300 monden en staat de laatste informatieochtend van 2019 gepland op 16 november. De herenboeren/ kartrekkers  hopen nog een goede zaterdagochtend te hebben waar ze weer veel huishoudens kunnen uitleggen hoe het concept in elkaar zit. De grote vraag voor deze ochtend is: Gaan ze de 150e huishouden welkom heten???

Op 16 november is er dus weer een leuk programma op een schitterende locatie. Van 10.00 tot 13.00 uur krijgt u informatie over het Herenboerenconcept; een rondleiding over de boerderij en wordt ruim de tijd genomen om uw vragen te bespreken. Graag aanmelden op grootemodderkolk@herenboeren.nl met vermelding van het aantal personen.?


deel deze activiteitWeek 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: