Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

Zingen met InBetween voor Alzheimer

zaterdag 4 april 0:00 uur

BRUMMEN - Samen zingen, dat is wat de koorleden van InBetween al bijna 25 jaar met elkaar verbindt. Iedere week een gezellige repetitie en met enige regelmaat een uitvoering of concert.

Dat zingen meer kan betekenen merkt het koor o.a. tijdens hartverwarmende optredens in verzorgingstehuizen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat muziek een van de laatste dingen in het brein is dat vertrekt. Muziek beïnvloedt de stemming positief en het is een manier om contact te maken, ook voor mensen met dementie in een vergevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Dit heeft InBetween op het idee gebracht om het jubileumconcert "25 jaar InBetween" geheel rondom de ziekte Alzheimer te organiseren onder de titel Sweet Memories.

Uit de opbrengst van het jubileumconcert en met behulp van sponsoring is het streven een mooi bedrag bij elkaar te verdienen voor een lokaal – muzikaal - doel (of meerdere doelen) in de Gemeente Brummen. Om hier vorm aan te geven is het koor in gesprek met de verschillende verzorgingshuizen in de gemeente, Stichting Welzijn Brummen en het Geheugensteunpunt Brummen. Het jubileumconcert zelf staat gepland op 4 april 2020 en inwoners van Gemeente Brummen en omstreken worden van harte uitgenodigd om mee te zingen/werken aan dit mooie initiatief.  Vooral in de stemgroepen Tenoren en Bassen is ondersteuning welkom maar andere stemgroepen mogen zich uiteraard ook melden. Iedere maandagavond van 20.00 tot 21.45 uur wordt gerepeteerd in de Oude of Pancratiuskerk in Brummen. Wie sympathie voelt voor dit mooie doel en graag mee wil zingen: Stuur een mail naar secr.inbetween@gmail.com of kijk op www.inbetweenbrummen.eu


deel deze activiteit

 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: