Logo brummensnieuws.nl
  • Alles
  • (1)
    Evenement

Start en eind Vogelwei op bekende oude stek

maandag 26 augustus 0:00 uur

Op een groot dartbord kunt u met een bal vol klittenband scoren

BRUMMEN - Het was een hele geruststelling voor de organisatie van de jaarlijkse Vogelwei in Brummen en de vele leden van het Sint Jans Gilde. De start van de Vogelwei op kermismaandag is als vanouds Concordia te Brummen. Ook zal daar de huldiging van de schutterskoning of koningin weer plaatsvinden, met een balkonscene. De voorinschrijving voor het evenement is echter bij de Primera in Brummen.

De jaarlijkse kermis in Brummen is vanaf 24 augustus. De laatste dag, maandag 26 augustus, is traditiegetrouw de dag waarop het vogelschieten plaatsvindt op de Vogelwei. Het Sint Jans Gilde, de schuttersvereniging van Brummen, organiseert dit evenement al vele jaren.

Concordia als start- en eindpunt

Van het begin van dit jaar was er echter wat onduidelijkheid of de start op de oude stek zou kunnen plaatsvinden. Door de sluiting kwam dit op losse schroeven te staan. De nieuwe voorzitter Mark Donatz, heeft in gesprekken met nieuwe uitbater Gerben Wechgelaer een goed resultaat behaald. Het Gilde mag gebruik maken van de faciliteiten van Concordia en daardoor kan ook de afsluiting van de dag hier plaatsvinden. "We zijn er erg blij mee," aldus Donatz. "Het was echt wel een dingetje toen we hoorden van de sluiting van onze stamplek."

Veranderingen inschrijving

De voorinschrijving is bij Primera Brummen van maandag 12 augustus tot en met zaterdag 24 augustus. U kunt hiervoor terecht tijdens de reguliere openingstijden. Een mooie centrale plek in het dorp Brummen, waar men zo even naar binnen kan wandelen.

De prijs van de voorinschrijving is €8, bij inschrijving op de Vogelwei op de dag zelf zijn de kosten vijf Sint Jans Gilde munten. Het Gilde ondersteunt de nieuwe koning(in) met munten na afloop van de weide in de feestzaal bij Concordia.

Nieuwe volksspelen

Zoals u als bezoeker gewend bent, zijn er uiteraard ook diverse volksspelen zoals dartvoetbal. Op een groot dartbord kunt u met een bal vol klittenband scoren. De kinderen kunnen heerlijk trampolinespringen terwijl zij vastzitten in een harnas aan elastiek. "Op de wei kan met de pinpas betaald worden en dat is niet alleen bij de muntenwagen het geval, ook bij de visboer en de attracties met munten van het Gilde. Dat hebben we zelfs liever dan met contant geld," zo zegt voorzitter Donatz.

De leden en vrijwilligers zijn al druk doende deze dag weer tot een succes te maken. Zij zien u graag terug op maandag 26 augustus op de wei.


deel deze activiteit

 


Week 6

In week 6 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 36: