Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

World Press Photo exposeert in regio!

vrijdag 12 juli 11:00 uur

Foto: Patrick van Gemert

REGIO – World Press Photo, de nieuwste editie van de internationale fototentoonstelling, komt naar Zutphen! Het is de vijfde keer dat de beste visuele journalistiek van het voorbije jaar in de Walburgiskerk in Zutphen te zien is. De tentoonstelling duurt van vrijdag 12 juli tot en met zondag 4 augustus.

De Amerikaanse fotograaf John Moore heeft dit jaar gewonnen. Hij fotografeerde een Hondurees meisje bij de Amerikaanse zuidgrens. Ze huilt terwijl de grenspolitie haar moeder fouilleert. Hoewel zij uiteindelijk niet van haar moeder wordt gescheiden, is deze foto toch symbool geworden van de gescheiden families bij de Amerikaanse grens.

Behalve Moore selecteerde de jury uit de 78.801 inzendingen van 4.738 fotografen nog eens 42 winnaars in acht verschillende categorieën. Deze winnende foto's en series vormen samen World Press Photo 19, die over de hele wereld in tientallen landen te zien zal zijn. Zutphen staat vooraan in de wereldtour, tussen onder meer Tokio (Japan) en Auckland (Nieuw-Zeeland).

Dat internationale topfotografie uitstekend past bij Zutphen, is de afgelopen jaren gebleken uit het groot aantal bezoekers (rond de 10.000) en alle andere initiatieven die in de stad ontstaan op het gebied van fotografie en die samenwerken onder de vlag Fotozomer Zutphen.

Openingstijden:        

zondag tot en met maandag: 13.00 tot 17.00 uur,

dinsdag tot en met zaterdag: 11.00 tot 17.00 uur


deel deze activiteit