Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

Oranjefeest in zwart-wit

vrijdag 14 juni 18:30 uur

LEUVENHEIM - Mocht u op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni door Leuvenheim komen, dan treft u daar een feestelijke boel. De Oranjecommissie heeft de bewoners gevraagd om de vlaggen uit te hangen en de huizen te versieren voor het jaarlijkse Oranjefeest. Het thema van dit jaar is zwart-wit. En dus kunnen we Blues Brothers verwachten tussen de deelnemers aan de zeskamp en zebra's en pandaberen tussen alle kinderen van het dorp die meefietsen of -rijden achter de koets aan op zaterdagochtend.

De Rietgors

Alle Leuvenheimers zijn welkom tijdens de feesten. Of je er al je hele leven woont, of wanneer je hier pas komt kijken: iedereen kan meedoen aan het vogelschieten voor jeugd en volwassenen, de jeugdspelen en de zeskamp en zich daarmee onderdompelen in het feestgedruis. Vanaf vrijdagavond 14 juni is de grote feesttent op de weide bij OBS De Rietgors open.

Eerste schot

Om 18:30 uur wordt het eerste schot gelost door burgemeester Van Hedel. Daarna kan iedereen zijn geluk beproeven met het vogelschieten en gaat de tap open. Voor de kinderen is de geliefde draaimolen weer de hele avond gratis beschikbaar en ook de snackkar staat weer paraat. Een viskraam is nieuw voor 2019. Verderop op het terrein bouwt de Oranjecommissie de bekende schiettent weer op.

Jeugdspelen, Oranjebal

Op zaterdag 15 juni begint de dag om 9:00 uur met het hijsen van de vlag onder de klanken van het Wilhelmus, gespeeld door het Harmonie Orkest Brummen. De nieuwe schutterskoningen of –koninginnen die de avond daarvoor de grote en kleine vogel van de paal hebben geschoten, worden daarop in de koets gehesen voor een optocht door het dorp. Na de optocht beginnen de jeugdspelen op het veld. 's Middags vindt de zeskamp hier plaats vanaf 13:00 uur, gevolgd tot 's nachts door het traditionele tentfeest.


deel deze activiteit

 


Week 21

SCHIEREILANDDe oplossing voor week 9: