Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

Cursus Scootmobiel in Brummen

vrijdag 14 juni 8:45 uur

BRUMMEN - Ook dit jaar kunt u weer gratis deelnemen aan de cursus Scootmobiel. Veilig Verkeer Nederland organiseert deze voor u op vrijdag 14 juni en dinsdag 18 juni aanstaande. De cursus bestaat dus uit 2 dagen en vindt plaats bij Plein 5, Graaf van Limburg Stirumplein 5 in Brummen.

Vrijdag 14 juni programma: 

08.45-09.00 uur: inloop met koffie en het programma van deze dag.

09.00-12.30 uur: les 1: oefeningen onderhoud en behendigheid

  • hoe kan ik omgaan met het onderhoud van mijn scootmobiel?
  • behendigheidsoefeningen met de scootmobiel, zoals achteruit rijden, een schuine helling op- en afrijden, gebruik maken van een busje.
  • Er is een onderhoudsmonteur aanwezig die klein onderhoud kan verrichten aan uw scootmobiel. U kunt dan ook vragen stellen over bijv. een beter zitcomfort.

Dinsdag 18 juni programma:

08.45-09.00 uur: inloop met koffie. U krijgt dan het programma van die dag.

09.00-13.00 uur: les 2: verkeersregels, een rit over de straat en in een winkel.

13.00-13.30 uur: afsluiting met gezamenlijk lunch.

  • Begeleiding is voor de straatrit aanwezig. Voor u gaat rijden kijken we nog even of u spiegels goed staan. Ook worden uw ogen en oren getest en u doet een test om te kijken hoe snel u reageert.
  • De lunch wordt u aangeboden.

Na afloop van de scootmobielcursus ontvangt u een certificaat van deelname. Wilt u deelnemen? Geeft u zich dan uiterlijk 7 juni op bij Stichting Welzijn Brummen: 0575 – 561988.

Indien u bij nader inzien verhinderd bent, geeft u dat dan zo spoedig mogelijk door, wellicht staan er mensen op de wachtlijst!  Het zullen voor u zeker leerzame en plezierige dagen worden.

N.B. Deelname is voor eigen risico. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Veilig Verkeer Nederland (eerbeekhall@vvnregio.nl).


deel deze activiteit

 


Week 21

SCHIEREILANDDe oplossing voor week 9: