Oeganda kinderkoor 'Up4s'
Oeganda kinderkoor 'Up4s'

30 jaar kinderkledingbeurs wordt gevierd

zaterdag 25 mei 2019 11:00 tot 16:00

EERBEEK - Dertig jaar geleden startte een groepje vrijwilligers een wekelijkse kinderkledingbeurs waar men nog goed te dragen kinderkleding kon brengen, werd de kleding verkocht dan kreeg de inbrenger een percentage van de verkoopprijs. De opbrengst van de verkopen, zo'n 50 gulden per maand, ging naar de actie "hongerpot". Niet verkochte kleding werd bestemd voor Roemenië en Bosnië.

Aan de Coldenhovenseweg in Eerbeek is het allemaal begonnen. In een pandje waar de Wereldwinkel, Amnesty en Unicef gezamenlijk onder de naam Plu Plus hun werk deden, kreeg de kinderkledingbeurs een hoekje toegewezen. Op 14 april '89 was de opening. ?In 1996 wijst de gemeente de SKKB de deur en vindt een zoektocht plaats naar een ander onderkomen. Eerst 2 jaar in het magazijn van De Spar bij het Oranje Nassauplein, daarna in drie aan elkaar geschakelde units aan de Zeemanstraat en sinds 2013 in de oude Mavo aan de Derickxkamp 2, een anti kraakpand. De winkel hangt altijd vol mooie kleding en er is een grote keus in speelgoed.

De SKKB is trots in wat zij in 30 jaar op eigen kracht tot stand heeft gebracht, zonder subsidie, zonder donaties en zonder medewerking van overheidsinstellingen.

Nu, na 30 jaar zijn er meer dan 30 vrijwilligsters, die zich allen inzetten om de ingebrachte kleding te prijzen, op te hangen en te verkopen. De opbrengst een donatie van 50 gulden per maand is gegroeid naar € 1000,00 per maand. Geld dat naar verschillende kleinschalige goede doelen in binnen- en buitenland gaat, die altijd te maken hebben met het welzijn van kinderen.

De kinderkledingbeurs steunde in de loop der jaren projecten in Bali, Malawi, Indonesië, Tanzania, Kenia, Zuid-Afrika, Uganda, Roemenië, Wit-Rusland, Oekraïne, India, Ghana en Cambodja. In Nederland is er oog voor de minima, de kledingbank en de kinder vakantiespelen. Naast geld helpt de kinderkledingbeurs mensen in nood met kleding.


Het 30- jarig bestaan wordt gevierd met diverse workshops, kramen en optredens van het Oegandese kinderkoor Up4s (spreek uit up for us) op zaterdag 25 mei. U bent van harte uitgenodigd dit feest mee te vieren. De winkel is open en buiten staan kramen van Up4s, Wereldwinkel, Unicef, Amnesty International en een kraam met boeken van de kerkenmarkt. Er zijn workshops Djembé, Afrikaanse zang/dans en spelletjes. De kinderen van het koor showen samen met Eerbeekse kinderen leuke kleding uit de winkel.

Het feestprogramma start om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Het volledige programma leest u op www.skkb.nl