Afbeelding

Nieuw boek over de koningin van alle bloemen

zaterdag 4 mei 2024 16:00

BRUMMEN - Rozen zijn er in alle kleuren, vormen en maten. De meeste bloeien de hele zomer en ruiken bovendien heerlijk. Al kunnen ze ook best lastig zijn. Ze willen van alles, zoals zon, voeding en een jaarlijkse snoeibeurt. En dan hebben we het nog niet eens over al die beestjes die op de rozen zitten. Heel begrijpelijk dus dat we wel een of meer rozenstruiken in onze tuin willen, maar niet goed weten hoe we ermee om moeten gaan. Wanneer en hoe snoei je ze? Hoe kom je van die beestjes af? En hoe weet je welke roos het best bij je past?

Het zijn vragen die veel mensen ervan weerhouden om een roos aan te schaffen. Maar gelukkig is er net een boek verschenen met antwoorden op dit soort vragen. In ‘Liefde voor Rozen’ lees je niet alleen over snoeien, beestjes en ziektes, maar ook over het werk van rozenveredelaars en rozenkwekers. Zij vertellen hoe ze steeds mooiere en duurzamere rozen ontwikkelen, opkweken en verhandelen. Er staat in wat je met rozenbottels kunt doen, en hoe je lekkere hapjes en drankjes maakt van rozenblaadjes. 

Het boek ‘Liefde voor Rozen’ is geschreven door Nicolien van Doorn en geïllustreerd met prachtige foto’s van Anneke Beemer. Het wordt op zaterdagmiddag 4 mei om 16:00 uur gepresenteerd in boekhandel Primera, Marktplein 13-14 in Brummen.